Balder

Hesslecox's Bus

Min första underbara hund.. Balder är född 07-03-12. Han är en speciell liten rackare, han är verkligen vad man kan kalla ett praktexemplar på en som vet hur han får sin vilja igenom. Vill han så vill han men vill han inte så händer inget heller, för att försöka tvinga honom är bara att glömma. Han står mitt hjärta så nära det bara går, han har varit med i den ståra tid alla vi människor har, tonåren, alla ups and downs. Och konstigt nog så står han fortfarande ut med mig;)

Balders min när han såg valpen jag tog hem tolkade jag ungefär som "Asså helt ärligt, ska vi ha den äckliga saken inomhus, nej fy fan!" Han gillar inte valpar så vidare mycket men det gav med sig och nu går det som en klocka. Fast Balder orkar bara hålla Garms tempo i ca 10min sen blir han trött på det och går till soffan och sträcker ut sig:)

Namnet Balder var jag och mitt ex som jag skaffade Balder tillsammans med lite oense om. Han ville att han skulle heta Mjölner men han fick snällt ge sig så det blev till slut Balder. Balder är från fornnordisk mytologi och betyder "den lysande" eller "herren". Son till Oden och Frigg, make till Nanna och far till Forsete ("Forseti"). Balder sades vara bäst av asar. Det var omöjligt att säga något ont om honom. Han var vacker, ljus, god, vis och omtyckt, men hans domar ägde inte bestånd. De andra gudarna brukade säga, att så länge de hade kvar Balder, så kunde det inte gå alltför illa för dem. Därför blev de mycket rädda, när han började drömma mardrömmar om att han skulle bli mördad. Och trots alla deras ansträngningar blev det också så till slut. Efter Ragnarök skall dock Balder komma tillbaka från dödsriket tillsammans med sin hustru Nanna och sin bror Höder för att styra den nya världen.

 

Balder

Min fina Balder

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)