Blogg

Kurs med Micro

4 mar 2015

Idag började vi kurs för Petra som har Kennel Promotion.

Annorlunda och spännande upplägg med stationer som vi cirkulerade runt 10 min per station.

Stationerna var: Vila - Omvänd lockelse - Nos och Tasstarget - Lek - Backa

Vi hade ju redan börjat på alla delarna förutom att backa innan så det kändes himla bra. Micro är fortfarande VÄLDIGT intresserad av alla andra hundar och människor så att ge honom uppgifter han redan kände till och att ge honom en god chans att lyckas blev himla bra. Kände mig så stolt när jag åkte hemåt. Min duktiga valp.

Att tänka på:

Räkna i stadgeövningar för att verkligen se utveckling. Lägga tid på vila. Vara hemlig och massa "gladvåld" i leken

Uppdatering om Micro

29 jan 2015

En uppdatering om Micro vore kanske på sin plats ;)

Vi har avslutat en valpkurs hos Annica på Adseke hundskola med ett någorlunda resultat. När han väl fokuserade var han suuuper duktig men tyvärr lös fokuset med sin frånvaro lite för mycket.. bara att konstatera att han inte var mogen för det, för stor störnming av andra hundar och för lite förväntan på matte..

Vi har varit på tävlingsinriktad valpkurs för Lillemor Edström i Kristinehamn med kullsyskonen. Så fina alla syskonen var <3 Mycket bra tips som jag kommer ha stor nytta av på vägen med min lilla virvelvind.

I måndags provade vi på vallning för första gången och med lysande resultat! Enligt Tomas Westman som vi trönade hos såg han ut som en 3 månaders WK och vallade som en 1.5 BC, med beröm godkänt första tillfälle alltså sen får vi väl se hur detta utvecklas. Kul som attan var det iallafall! Tyvärr fastnade han i linan som hängde bakefter med ena frambenet så nu haltar den lille pojken. Ringde veterinären idag och rådfrågade men dom tyckte gott jag kunde avvakta till efter helgen. Vänta är inte min starka sida, och stillhet är inte Micros bästa sida ;)

Unghunds med inriktning lydnad/agility hos Petra på kennel Promotion och den väntar vi med spänning på kursstart =)

Spårdag med valpkursen..

9 nov 2014

Denna farsdag-söndag bjöds det på en massa händelser! 

Dagen började med frukost hos pappa och där blev det bus och lek med Balder! Så himla söta är alla 3 hundarna! Tyvärr fick vi besök vid frukosten, en vän till pappa kom på cykel. Garm har blivit VÄLDIGT överbeskyddande på sista tiden, antagligen både för att valpen kommit och för att matte inte mått rikitgt 100..Balder skällde i glädje av besöket och Garm blev alldeles vansinnig, har aldrig sett den sidan hos honom men alla tänderna var blottade och låg ställning backandes och fram igen om vartannat.. Micro var som tur var i uterummet med oss medans dom stora pojkarna var ute. Jag kallade in Garm och sen släppte han det, tråkigt beteende, jobba jobba.. Sen var det dax för spårtillfälle med valpkursen. Det blev 2 spår till Micro, ett på asfalt och ett på grus. Asfalten var minsann svårt, men sista halvan gick som tåget. Grusen var oxå svår men efter 3 meter i starten så gick resterande 20 som satan! Duktig vovve! Mycket imponerad av denne lille pojk! 

Alla valparnas asfalt-spår gick brevid varandra så när kursen var slut så la mamma ett spår tvärs över alla valp-spåren och så tog jag och Garm det, din jävel vilket drag där blev, rättså krafig sidvind men han tog kärnan och vindade endast av 1 gång och då bara ca 0,5m otroligt imponerad! Jag har aldrig lagt ett asfaltspår med den gradens svårighet till Garm och jag trodde att han skulle ha problem, men icke då.. Super nöjd med dagen men trött som attans, för mycket friskluft kanske ;-)

 

/img_122614572306557.jpg

Micro grunnar lite vad det är han ska göra, alltid när han inte riktigt vet så sätter han sig så här och tänker lite ;-)
/img_122620380491920.jpg

Och här lossnade gus-spåret! Om ni tittar lite extra nog på kopplet mellan selen och svansen så ser ni en knut, det lyckades Micro tugga av medans vi väntade.. Hmm.. <3

Valpkurs

6 nov 2014

Igår vart de valpkurs igen!

Stadga, position och följsamhet tränades.

Stadga: sitt och ligg funkar mycket bra. Sätter/lägger i utgångsposition och kan ta 1 steg ut ifrån honom, vända, komma tillbaka, gå ut igen, komma tillbaka och belöna! Mycket duktig! Stå däremot måste vi träna mer på..

Position: En naturlig kroppskontroll med en bakdelskontroll som är totalt fantastisk! Som ja kämpat med Garm med just den biten, här kom det minsann helt naturligt! Gåshud på HELA kroppen! Duktig valp!

Följsamhet: Fruktansvärt sigalkänslig och följer bra. segt tempo och höll sig lite bakom mest hela tiden, tror det var för att det var så blött och regnade.. Det svåra blir att hålla koll på var han är. Jag kan inte vrida på kroppen för då har jag helt plötsligt hunden bakochfram på höger sida ;-) Detta är man inte van vid! Annars är det enda att påpeka att vi måste träna med tom vänsterhand, mycket hoppande och studsande och matte måste träna på att från tom hand, hämta godis och belöna snabbt, inte min starka sida..

Jag blir bara mer och mer imponerad av min lille valp. Snabb, intresserad, intensiv men har ändå fokus. Och det bästa av alltihopa, tänk att just jag fick köpa denna lilla diamant! Otroligt lycklig, och bättre blir det för var dag som går. Såå kär! <3

 

Förskoledax!

30 okt 2014

Igår var första tillfället på valpkursen för lilla Micro! Jag gick in med inställningen att jag skulle få jobba som ett djur för att få honom att välja mig före alla andra människor och hundar, med andra ord la jag ribban väldigt lågt. Jag blev glatt överraskad när han valde mig före de andra mest hela tiden! Första 5 min var det mycket fokus på de andra och några gånger flög han ut i kopplet men gav sig efter han förstod att han inte kom fram. jätte fin position (för att bara tränat i rörelse en gång) med 100% kontakt i allt från 2-15 meter! Super stolt matte! Så kontaktövningar, sitt, ligg, stå och följsamhet tränade vi lite på igår och det fortsätter vi så klart med i veckan. Ska bli spännande att se utveckligen på detta =)

Han är underbar på många vis den lille illern, lätt att belöna och han tycker det är toppen! Jag trodde inte han skulle ta kampen med så mycket störning runt om men jo då, han satt som fastlimmad i den rosa lilla toffsen =)  Men lätt att byta med en godis för att han ska släppa.. kunde inte varit mer nöjd med denna lilla råttan <3 mycket kärlek!

KM

20 okt 2014

Hässleholms KM blev en trevlig tillställning. Alla hade trevligt och både hundar och förare presterade bra! Första året då lydnad, bruks, agility och rally var samma dag. Mycket roligt att titta på alla grenarna på samma dag!

Målet däremot uppnåddes tyvärr inte, så surt nära, 4 poäng.. Däremot så gjorde vi vårt bästa resultat någonsin i 2an, 181 poäng! Protokollet finns under domarprotokoll med kommentarer. JAg är mycket nöjd med min stora klumpiga schäfer ;-) han är minsann guld!

 

Jag tycker bara att dett är tråkigt att där inte är fler som ställer upp och tävlar i lydnad och brukset, det är ju i princip samma människor vart år. Jag vet ju själv hur svårt det var att "komma in" i klubben, kanske är det därför, kanske inte. Brukset och lydnaden kanske verkligen håller på att dö ut? Inte vet jag.. Hoppas att det kommer bli fler nästa år, det är ju faktiskt himla mysigt oxå.. 

KM approaching..

17 okt 2014

Imorgon är det KM på Hässleholms brukshundklubb och idag är sista träningen inför tävlingen, TAGGADE SOM FAN. Idag ska vi koncentrera oss på fritt följ och att vara tyst, gripandet i apporteringen och ingångar. Han kan ju 2ans moment utan och innan men det är detaljerna som gör poängen. Jag vet ju hans svagheter så nu gäller det bara att dölja de så väl det går. Målet med KMet är att antingen jag eller Kristin står högst på pallen så lyckas vi bara med det är målet nått, med 4 ekipage anmälda i lydnaden är det väl ingen omöjlighetwink. Tänkte vi även skulle köra lite agility idag och träna lite 8a för skojs skull.

Micro tränas i positioner, stagda och kontakt. Har blivit mest sitt och ligg, men jag ska bara försöka få honom att förstå att det räcker inte att hålla positionen i 1 sek wink. Det allra roligaste med träningen med Micro är att han börjar förstå principen utför en uppgift så får man godis! Det värmer gott i hjärtat när han går och sätter sig i köket där vi brukar träna vid godisskålen och tittar på mig med valpögon och skäller "Kom igen nu matte jag vill tänka lite!", lilla monstret..

/micro-fot.jpg

Detta är Micros första träning på fotpositon och första träningen på jobbet i fabriken! Duktig hund!

agility

15 okt 2014

Idag har vi kört första passet agility jag och Garm. Ärligt talat det ser så jävla lätt ut men det kan jag garantera att det inte är, speciellt inte som inbiten lydnadsmänniska. Men, kan andra kan väl jag, trotts en 40 kg schäfer och en matte där hjärnorna inte samarbetar. Dagens träning har varit framåt skick över hinder och hoppa i en 8a mellan 2 hinder.. gick rättså bra efter några försök. Inte så lätt när han blir så himla taggad, han gillar ju detta VÄLDIGT mycket. Älskade schäfer även om vi är sämst på agility är du ändå världens bästa schäfer!

Och så har vi ju lillebror då.. lös inkallning funkar relativt bra, så det vi tränar nu är sitt, ligg, kontakt och lek.. folk som säger att valp är livet ljuger det påstår jag på det bestämdaste! Nu har han bott hemma i 4,5 vecka så nu har vi lärt känna varandra lite bättre och det känns bättre än det gjorde innan. Jag minns ju Garm som en signalkänslig lätt valp (utom att han vet sönder hela huset när han var själv) men jag har gått berättat för mig att han var lika jävlig, hur kan jag knre minnas detta? Hahaha, kommer säkert glömma MonsterMicro oxå en dag och komma ihåg SuperMicro.. för tro mig han har sina glanstillfällen. Igår var vi hos Kristin på Aktiva Tassar och fixa nytt koppel, blev lite traggla på kontoret och Micro kommer helt plötsligt och vill upp i knäet, där somnade han som ett litet barn, det mina vänner är en höjdpunkt utan dess like med att ha valp.. 

Support och rapport-dag

7 sep 2014

Denna söndag startades upp på Höörs BK som support tillsammans med Kristin när Martha tävlade elit, jag tyckte vi skötte oss exemplariskt ;-) hon slutade på 279,5 poäng, vilket var väldigt bra med tanke på dagens värme.

Efter tävlingen bar det ut i skogen för rapportträning. Garm fick träna ihop med Azka. Så jag och Kristin blev kvar på A medans Andreas och Martha gav sig av med hundarna till B (ca 400 m) jättefina skick! A till C likaså, C (förlängning på 100m) låg på en kulle så Garm tyckte bakvägen var bättre o h likaså tyckte Azka ;-) C till A gick oxå i en dundrande fart.. bra miljö med mycket bilar som körde bakom A och längs med sträckan, svampplockare och folk som gick med hundar och inga problem för våra hundar, mycket nöjd med träningen måste jag säga!

Månadstävling på HBK

3 sep 2014

Lydnadsklass 3

Sittande i grupp: 10

Platsliggande: 10 

Fritt följ: 7 (tränger, snett sitt, gnäll (stegförflyttningar ))

Sättande: 9 (något steg innan sitt)

Inkallning med ställande: 8.5 (bra men något sent kommando)

Rutan: 0 (utför ej)

Apportering o hopp över hinder: 7 (omtag, lite tugg)

Apportering metall: 8.5 (lek, tempoväxling in)

Vittringsprov o apport: 8 (viss tvekan i utförandet)

Fjärrdirigering: 6 (du x flera)

 

Ja vad säger man.. träna träna.. 

Tisdags träning

2 sep 2014

Dagens träning hölls på Adseke hundskola med sällskap av massa trevliga människor och dessutom kan jag skryta med att Andreas följt med på träning 2 dagar i rad vilket aldrig har hänt :-) honom vill jag tacka för hjälpen med vittringen och filmning (tyvärr kan jag inte lägga upp film här för jag vet inte hur man gör)

 • Kort fritt följ med fin position och snygga stegförflyttningar.
 • Hoppapporteringen sitter som en smäck med fina ingångar. Lite slarv i gripandet på metallen men annars kanon.
 • Zäta funkar utmärkt förutom att Garm inte han stå längre utan sätter sig. Får träna mycket motivation på just stå.
 • Inkallning med ställande går framåt men jag önskar med instinktiv reaktion på stå kommandot. 
 • Vittring, doftsäker och greppar bra. Ena kantpinnen var liite intressant trotts att det var fel pinne men han dröjde bara kvar en liten stund sedan plockade han rätt. 

Nöjd men önskar den där inkallningen kunde blivit aningen bättre..

Måndagsträning

1 sep 2014

Dagens första pass blev på Hässleholms Brukshund klubb. Sammanfattning av momenten:

 • Kort fritt följ, fin intensitet, helt okej position. Stegförflyttningarna, något sne i sidled, snygg bakåt marsch.
 • Rutskick, fin fart och fin position, tjuvar i inkallningen. Måste variera inkallningspositionen.
 • Fjärrdirigering, uför ej första skiftet men funkar sen. Öka motivationen på uppsitt.
 • Vittring, något segt tempo men det gör inget, pinnsäker. Träna apporteringar med pinnarna.
 • Inkallning med ställande, över förväntan, måste fortsätta jobba bort DK. Varannan med och varannan utan.
 • Hopp apportering, utmärkt!

Dagens andra träning blev på Hundungdom. Sammanfattning av momenten:

 • Rutskick, störning av agility folk bakom ca 10 m, med lånade koner och band. Fin fart ut, stannar och luktar på konerna. Inkallningen bra fart men sluter inte upp i fot utan en båge framför. Måste träna med fler lånade koner och vara supernoga med att fånga upp honom.
 • Vittring med testledarhjälp, Något osäker och sakta tempo. 
 • Släta apporteringar med både metall och trä. Måste träna stadga medans jag kastar och tempo in.
 • Zäta, tanken var stå - sitt - ligg. Det blev endast sitt

Efter träningen blev det faktiskt lite agility träning för Garm och han är ju faktiskt rättså söt. Han ger fullt och hoppar lååångt men är inte super snabb i svängarna. Han imponerade iallafall lite på matte att han kom ihåg lite ifån kursen vi gick för 1.5 år sen :P 

Nöjd med dagen och bra uthållighetsträning men tävling blir inte än på en månad iallafall. Kanske skulle anmäla till månadstävlingen för att kolla av ordentligt och kedje-träna..

Ett dygn hos kennel Walkabout..

31 aug 2014

Ett fantastiskt dygn har spenderats i Vallentuna hos Kennel Walkabout hos Maria. En gästfrihet utan dess like, valpmys, god middag, vin, och mer valpmys :-)

Igår tog vi ut valparna i stora trädgården så de fick leka ordentligt och springa av sig den värsta energin för sen bar det av på den första bilfärden i valparnas liv. Otroligt hur fort de blev tysta. Det tog ju Garm nästan 3 månader att inte vrålskrika i bilen, för dessa tog det kanske 4 min :-) idag fick de följa med och lämna mig vid bussen när jag skulle åka hem och jätteduktiga var dom även då. Så nu sitter jag här på tåget från Stockholm till Hässleholm och tänker tillbaka på min fina Micro. Men 2 veckor går fort och jag längtar dit. Men just nu saknar jag faktiskt Garm, är ju inte van att. Ara utan honom och jag trivs mycket bättre i hans sällskap så nu får minsann tåget gasa så jag kommer hem nån gång..

Stockholm nästa..

30 aug 2014

Jaha då var det Stockholm nästa, sen tunnelbana för första gången i livet och sen buss till Vallentuna. Och jag med mitt värdelösa lokalsinne.. Men jag har rättså bra med tid så det ska nog gå bra.. Ska bli jätte roligt att träffa Maria igen! 

Förra inlägget var jag 100% säker på namnet, så blev det inte.. Det kommer bli Walkabout Micro, min Mickro <3 

 

En del nytt..

19 aug 2014

Som ni vet så var tanken att jag skulle få hem en liten tik ifrån Zathungens kennel för 2 veckor sen. Men när valparna blev 5 veckor så insjuknade valparnas pappa i Addison och jag vågade helt enkelt inte chansa, kanske gjorde jag rätt kanske gjorde jag fel. I vilket fall som helst så önskar jag lilla Hedwig all lycka i hela vida världen och stor framgår i vad hon nu planeras att få sätta tänderna i! =) Och jag vill även tacka Ewa-Maria Hellander för att hon är en otrolig människa och utan henne vore världen helt klart en sämre plats.

Istället med en väldig tur blev det till slut en Walkabout pojk! Jag vet ännu inte vilken av valparna det blir, men jag tror iallafall jag har bestämt mig för namnet, Walkabout Malle. Inte Malinois utan malle som i tryck/motor ;) Väldigt glad är jag, men jag har nog just i dagarna börjat förstå att det faktiskt kommer hända, på riktigt. Och dessutom har jag hittat en riktig toppen uppfödare, EN TILL! Jag har lyckats hitta 2 riktiga guldkorn på bara några månader, vilken lycka. 

 

Med Garm går allt i 190. Nu är det bara lite slip kvar på att få bort DK på inkalling med ställande och någon träning med främmande hundar på gruppmomenten sen jävlar. Tror jag ska anmäla tävling imorgon bara för att verkligen få extra motivation att träna ordentligt. Jag är så himla nöjd med min skräpschäfer! Han är för hög, för lång och otymplig men han gör allt jag ber honom om så gott han bara kan och han gör det faktiskt riktigt bra, för att vara så stor. Jag är super stolt och jag ska minsann ALDRIG släppa min dröm med honom, mitt lydnadschampionat, det kanske är högt ställda krav men jag tror minsann vi ska greja det. Jag hoppas det iallafall.. Andreas har varit med och tränat rapport, med lite flyt där kanske jag lyckas övertala honom att satsa med oss och med tanke på att han springer bra ska nog det oxå gå vägen, med lite flyt vill säga..

 

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)