Garm

Demonen's Bellman

Min hund nummer 2, han är född 2010-07-14. Han är vad man kan kalla en damphund, vissa säger problemhund, andra säger gud vad underbar! Jag säger han är matte upp i dagen! Han har lite lätt seperationsångest och tuggar sönder precis allt i sin väg när han blir lämnad själv och han är aldrig tyst och stilla, det är fullt ös från morgon till kväll, underbart! Det är väl lite därför jag är så glad för honom som jag är. Jag ville ha en hund med fart i och det fick jag. Jag har letat efter min andra hund länge men inte hittat rätt, men, så i höstas så hittade jag en annons på blocket.se om bruks-schäfrar. Jag ringde till min tränare och frågade vad hon trodde om honom och hon tyckte det verkade bra. Valparna var då 9v. Dagen efter följde hon med mig för att titta på de små yrväderna. Dom kom i fullfräs mot oss när vi kom in på gården. Min första tanke var, dom ser ju likadana ut allihop, hur ska jag kunna välja? Men man är ju som man är.. Jag satte mig ner på huk och sa till Annica ”jag tar den som biter mig i fingret först”, och vipps så hade jag valt Garm.

Namnet Garm visste jag redan att jag skulle ha. Konstigt nog har båda hundarnas betydelse stämt in utmärkt. Garm är liksom Balder namn från Asatron (nordisk mytologi) och beskrivs så här: Garm var i nordisk mytologi enligt Snorres Edda en varghund som bevakade ingången till de dödas rike Hel vid Gnipahålan. I Snorres Edda slipper den lös vid Ragnarök och kämpar mot Tyr. Garm lyckas slutligen sluka Tyr, men Tyr får sin hämnd genom att, inifrån, penetrera varghundens hjärta med sitt svärd.

Hittills har vi hunnit med uppflyttning till lägre, LP1, sen kom jag på att vi hoppar LPna och kör på bara. Så efter det har vi 1st förstapris i 2an och ska om planena går i lås starta 3an till sommaren..

 

 

528669-390204674352493-1348817740-n.jpg

Min älskade Garm

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)