Spår på hårt underlag

Idag var det spår som gällde! 3 spår totalt, lite kruxigt i början tills han fattade vad vi höll på med sen jävlar! Var ju ett tag sen vi spårade på hårda underlag men det gick relativt lätt när poletten trillade ner;) Eftersom vi har börjat om i spårarbetet så spårar vi nu bara i koppel, ingen lina för att minska flckandet och slagen.

Asfalt: Första spåret gick på asfalt, förarspår utan liggtid, 30m rakt med köttbullebit i slutet. Selen åkte på, Garm skrek rakt ut som vanligt;), stirriga lilla hund! Spåret tog han innan vi hann komma ut på asfalten bara och där blev det lite klurigt. Han slog några vändor men kom ganska snabbt på att det var på asfalten vi skulle gå. Hackigt gick det halva spåret och det var kanske inte så konstigt med en så frustrerad liten vovve i kopplet och med rättså kraftig sidvind. Men sista halvan gick i 190 mitt i spårkärnan och han missade till och med köttbullen i slutet, eller ja missade och missade han gick rakt över den och därmed får man väl ge sig själv en liten klapp på axlen att man lyckats motivera spåret så pass att KÖTTBULLAR blir ointressanta=)

Grus: Andra spåret blev på grus, förarspår utan liggtid, 40m rakt med 2 köttbullar, en på mitten och en i slutet. Denna gången hade vi medvind och det gick mycket bra! Han flackade minimalt och endast med bakdelen av kroppen nos och framben gick mitt i spårkärnan, som vanligt med ett satans dra i kopplet! Han missade mitten-köttbullen men denna gången tog han iallafall slut-köttbullen=)

Kullersten: Tredje spåret blev på kullersten, förarspår med 10 min liggtid, 20m rakt och sedan en långdragen båge på ca 30m, 3 köttbullar utlagda varav en i slutet. Påsläppet gick som klistrat och det gjorde även hela spåret. I mitten var där en liten strimma vatten som jag hade trampat i, och det märks så väl att det gör stor skillnad. Först stannade han upp och efter ca 1sec så halvt flög jag efter honom då vittringen blev betydligt större av vattnet. Underbara hund!

 

7 nov 2012

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)