Spår på hårt underlag

Idag blev det spårning.. Det var väl fan om han inte skulle fatta snart! Fast med den totala förväntan han har förstår även jag att det är jobbigt att bli tvingade att inte rusa igenom spåret..

Första spåret blev ett L-spår på asfalt. Han hinner som vanligt ta upp spåret innan vi hinner till starten och ens hunnit på med selen. Som vanligt sätter jag honom ner och lugnar ner honom innan vi börjar (så gott det går).. Spårar jätte fint gör han dom första metrarna sen börjar han flacka.. med endast 1 dm lina är jag förundrad över att det ens är möjligt. han tar spåret igen och sen flackar han, var gång han går av spåret tar det stopp i linan och matte står still tills det att han tar det igen men efter ett tag blir det nog lite för frustrerande för honom så då bara står han still och väntar.. ett kommando kommer och han fortsätter sen.. hmm, får nog klura på detta..

Andra spåret började på asfalt 15m, gick över till grus 40m, som gick över till skog 15m, åter till asfalt 10m som slutligen gick över till dike. Snabbt spårupptag, när det gick över till grus blev det för "bra" och han ballade halvt ur, lugnad hund fortsätter, på grusen hade jag lagt ett U som han tog relativt bra. Övergången till skog gick ljuvligt! Asfalten gick även jätte bra med en stor störning ddå det kom 2 tjejer med en rottweiler som spände sig en hel del, men lille Garm tittade knappt på dom utan bara fortsatte med sin uppgift(matte mycket nöjd) dicket gick jätte fint och efter ca 20m längs diket var spåret slut..

Summa summarum är att vi behöver träna på påsläpp.. tror jag:P

Och en liiiten motivationsträning på klubben.. inget vidare nytt, stod rättså still i mattes huvud så vi får ta det imorgon istället. Men har nog kommit fram till att krypet får vi nog lägga lite tid på, suuck!

14 nov 2012

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)