Spårhelg

Då var vi hemma efter en hel helg i spårets tecken. Spårhelgen tillbringades i Yxenhult med Adsekehundskola och med en hel drös med trevligt folk.

Lördag

Apportstig: Vi startade upp med en rak apportstig på ca 70m med 6 apporter. Garm missade första apporten i rena farten men fixade alla dom andra. Det blev lite virrigt och en massa hoppande då marken inte var i torraste laget så jag fick hoppa mig fram.

Långt rakt spår: spår nummer 2 blev ett rakt spår på ca 100-125m med endast slutapport. Första halvan gick jätte bra, sen blev det som vanligt när jag lägger spår, lite virrigt. Jag var 100% säker på att jag hade sneddat lite till vänster och blev såklart irriterad på Garm när han tvunget skulle rakt fram så på mitten stod vi och virrade lite sen tänkte jag mitt smarthuvud "Jaja duma hundjävel då går vi väl ditt håll då så ska du se att det blir galet!" sen 30-40m bort hittar "hundjävlen" slutapporten, vad blev det av detta då? Jo det blev "mattejävel, dra nått gammalt över dig!"

Spårtrappa: 3de spåret blev vinkelträning. Inte så långt spår, kanske 150m med 8 vinklar och 2 apporter. Vilken hund han bevisar sig vara! Max 2dm utanför spårkärnan och ett lagom drag i spåret och klockrena markeringar! MATTE GLAD!

Apporteringsträning med apportkastare: Blev en blandning av skotträning och apporteringsträning. Vi började att stå en bit bort från kastaren och ingen vidare reaktion mer än att det small och han kollade lite, vi gick närmre och han kollade och kollade, ingen vidare reaktion på smällarna med mellan smällarna klättrade han på mig lite och sökte lite stöd så helt oberörd är han inte. Sen gick vi fram och kollade när en annan hund fick springa och hämta apporten och Garm tycker ju att detta är VÄLDIGT roligt! Så han fick springa och hämta den en gång också, och ojoj vilken fart min lille kille har!

L-spår: Efter skotten skulle vi ta ett L-spår med 3 apporter. Första sträckan gick bra men han fixade inte vinklen så vi kopplade helt enkelt loss och busade istället:) Lilla grynet var nog rättså slut vid det laget;)

Lördagskvällen var ju inte heller fy skam må jag säga.. Massa mys med Annica, Malin och Cina med tillhörande bäbisen Lii=) Underbar Tacopaj ala Annica och sen TVmys (och för tanterna bäbismys). Det är rättså facinerande att kvinnor över 30 blir halvbesatta av småbarn.. Hmm.. Måste vara något inbyggt.. Och så i morse vaknade jag av Annicas ljuva stämma som säger "Känner du, kaffedoft!" jag som brukar ha ett förfärligt morgon humör, det var som bortblåst. Mycket mysigt och mycket uppskattat!

Söndag

Långspår: Spår på ca 1000m. Första apporten missade han precis som igår i rena farten. skogspartiet fixade han alldeles utmärkt! Sen kom ett dike med eltråd (ingen ström) direkt på andra sidan, så där kom han av sig lite men jag lyfte på tråden så han kom under ut på ängen där dom sista 100m låg. Sen var det kört. Han klarade inte övergången och irrade mest runt och lyckades dra ner sin redan dyngsura matte i en stor sänka så jag gick ner mig upp till knäna. Men är ändå mycket nöjd med det spåret han klarade 850-900m gallant så det är vi mycket nöjda med.

Spårupptag och spetsvinkel: Sen efter middagen blev det ett spårupptag och en spetsvinkel. Upptaget gick som klistrat. Första gången vi gör det och han blev rättså sprallig när han gick och plötsligt dyker ett spår upp och matte utbrister "brrra killen" och sen sa det pjong så var vi iväg, även nu hoppandes på grästuvor i hopp om att inte bli ännu blötare, gick åt helvete, blev mer blöt.. Spetsen tog han även den som klistrad. Vilken jävla Schäfer jag har!

Så denna helgen har varit väldigt händelserik och jag har fått en hel del nya uppdagningar, träna träna. Och jag vill tacka Annica för en super organiserad helg som tiden bara försvann på! Borta bra men hemma bäst, nu blir det sofflocket=)

4 nov 2012

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)